Jegerens vinvalg til vilt

Norge har lange tradisjoner for å spise viltkjøtt, og det inkluderer mange ulike typer. Denne gangen handler det om fuglevilt og hvilke viner som passer best til disse rettene.

Fuglevilt inkluderer fasan, tiur, orrhøne og rype. Kjøttet er magert, mørt og har en mild viltsmak. Som med mange andre norske retter, er det ofte tilbehøret som avgjør hvilken vin som passer best.

Rype serveres ofte med fløtesaus, sesongens sopp eller rotgrønnsaker med sjysaus. Fløtesaus og sopp passer godt sammen med saftige viner med rik fruktsmak, mens rotgrønnsaker og sjysaus går bedre med modne røde viner.

Hvis du velger en moden vin, bør den ha en nyansert smak. Gode alternativer er viner fra Burgund, Bordeaux, Rioja og Piemonte. Hvis du velger en ung vin, bør den ha saftighet, konsentrert fruktsmak og delikate tanniner. Spesielt gode valg er viner laget av Syrah-druen, som Côte-Rôtie, Cornas og Crozes Hermitage fra den utmerkede 2022-årgangen, dersom den er tilgjengelig.

Bon appétit! Her er våre vinforslag fra Fondberg Group.

.

Saftige viner til rype

Modne viner til rype