Vin til pinnekjøtt

Pinnekjøtt finnes i 2 varianter, røkt og urøkt. De krever litt forskjellige viner, men du kan velge både rødt, hvitt og bobler. Pinnekjøttet er salt og ganske distinkt på smak. Siden det er tørket er det viktig å utvanne det tilstrekkelig i alle fall når man ønsker å kombinere maten med vin.

Når man skal velge vin til pinnekjøttet er det viktig at vinen har god friskhet eller god syrestruktur som man også kaller det, er fyldig og har en form for sødme.

På hvitvinssiden finner man druene Pinot Blanc, Pinot Gris, Grüner Veltliner eller vår favoritt Riesling. Viktig for disse er at du velger viner med friskhet og bra konsentrasjon.

Våre hvite anbefalinger

Contino Blanco 2017
Kr. 319,90 (BU)

Kjøp her

Niepoort Redoma Branco 2018
Kr. 269,90 (BU)

Kjøp her

Zind-Humbrecht Riesling Brand Grand Cru 2018
Kr. 389,90 (Kat 6)

Kjøp her

Schätzel Riesling Kabinett 2019
Kr. 160 (BU)

Kjøp her

 

På den røde siden er det de samme reglene som gjelder med struktur og sødme. Druene vi liker best til pinnekjøttet er for eksempel ung Sangiovese, fruktig Tempranillo, Pinot Noir eller litt tett og rustikk Gamay.

Våre røde favoritter

Dom. de La Tour Penet Mâcon-Péronne Rouge 2019
Kr. 229,90 (BU)

Kjøp her

Villa Maria Private Bin Pinot Noir 2018
Kr. 229,90 (BU)

Kjøp her

Cune Crianza 2017
Kr. 149,90 (Kat 2)

Kjøp her

Rocca di Castagnoli Chianti 2019
Kr. 144,90 (BU)

Kjøp her