Vin til Pinnekjøtt

Tradisjonell norsk julemat har ofte mye fett, steikesjy og sødme som ikke er like vinvennlig, men der finnes gode alternativer.
Pinnekjøtt er en kraftig og en rett med mye karakter hvor tilbehøret gir masser av sødme i tillegg.
Valg av vin bør være en vin med friskhet og god fylde.

Musserende vin
Musserende viner er fantastiske matviner og vil fungere nydelig sammen med pinnekjøtt.
Her er det foretrekke viner med god fylde og autolyse preg. Vi anbefaler musserende vin som er lagd fortrinnsvis på røde druer, modne viner eller vintage utgaver som normalt er kraftigere enn de normale Non Vintage utgavene.

Hvitvin
Velger man hvitvin til retten så anbefaler vi gjerne en vin med god konsentrasjon og god syre. Riesling er den klassiske druen å velge i dette tilfelle, men også Chardonnay vil være en flott kombinasjon med denne retten.

Rødvin
Røde viner som har litt kraft og tanniner passer bra med karakteren i pinnekjøttet. Tanninene hjelper til med å balansere fettet og her er kjente druer som Tempranillo, Zinfandel og Touriga Nacional å foretrekke.

Her finner du inspirasjon til flere oppskrifter på pinnekjøtt 

Musserende viner

Hvite viner

Røde viner