Vin til ferske reker med sitron, dill og loff

Ferske reker på loff er en del av sommerens gode minner for de aller fleste. Reker er naturlig litt søte og har med det salte preget av sjø en innsmigrende og delikat smak som de fleste nyter flere ganger i løpet av en fin sommer.

Ferske reker er delikate og smaker ikke veldig mye, så det er derfor viktig å velge en vin som ikke overdøver disse rene og fine smakene.

Druetypene Riesling og Albariño/Alvarinho er to muligheter som passer bra, men på hver sin måte.

Riesling

En lett vin med litt restsødme på druen Riesling matcher bra sammen med sødmen i rekene. Dette er gode viner til rekene fordi de har ofte lav alkohol, fin syrlighet og en touch av sødme som passer godt til rekenes naturlige, friske sødme. Men det er viktig å velge med omhu, da det er lett å få en vin som har for mye restsukker eller som mangler friskheten og derfor ikke fremhever rekenes fine karakter.

Schätzel Riesling Kabinett

SCHÄTZEL RIESLING KABINETT
KATEGORI 6

169,90 kr

Karthäuserhof Bruno Riesling Kabinett Feinherb
KATEGORI 6

169,90 kr

SCHLOSS LIESER RIESLING 2019
BESTILLINGSLISTEN

179,90 kr

Alvarinho/Albariño

Portugal og Spania’s svar på Riesling er druen Alvarinho (Portugal) eller Albariño (Spania).
Tross at druene er like elementer så spiller druene på forskjellige strenger når det gjelder hvorfor vi anbefaler deg disse vinene til rekene.

Albariño har friskheten og fruktsødmen til en Riesling, men deretter stopper likhetene. Albariño har i tillegg det salte preget av sjø som gjør at druen passer så godt sammen med fersk sjømat. En ung Albariño har ofte aromaer av sitrus, blomster, urter og en lett salt mineralitet med grapefrukt i avslutningen.

Største forskjellen på de spanske og portugisiske druene er at den spanske har litt mer frukt og den portugisiske har et tydeligere saltpreg.

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2021

KATEGORI 2

189,90 kr

Albariño de Fefiñanes 2019

ALBARIÑO
DE FEFIÑANES 2019
BESTILLINGSLISTEN (Spania)

179,90 kr

Soalheiro Allo 2021
BESTILLINGSLISTEN (Portugal)

139,90 kr

Maschmanns Matmarked har ferske reker fra Lyngen, hjemmelaget majones, frisk dill og sitroner fra Sicilia.
Husk nystekt smørloff fra Maschmanns Bakeri, så er måltidet fullstendig komplett.