Vin til båtturen

Båtlivet er godt i gang og mange nyter allerede både korte og lange turer til sjøs. Også om bord på båten ønsker vi å drikke godt, men det er lurt å ta hensyn til valg av emballasje, slik at man unngår knuste flasker og glassbiter om bord i båten.

Vi anbefaler deg derfor miljøsmarte viner som kommer i PET-flaske, pouch/pose eller bag-in-box, som lett kan kjøles ned i sjøen eller i en beholder med kaldt vann.

La Bossa Pinot Gris PET + BIB

La Bossa Pinot Gris får du på 75cl PET-flaske med pant og som pouch i 225cl. Vinen er identisk i begge forpakningene og er produsert på druen Pinot Gris.

En lett anvendelig vin som passer like godt som aperitiff som til reker eller andre ferske skalldyr. Vinene kommer fra det kjølige området Reverina i Australia. Her får man friske aromaer av fersken, sitrus pære og epler.

Winter Riesling & Sauvignon Blanc 2020 – PET

Weingut Winter er kjent for sine kvalitetsviner på druetypen Riesling. Her har han skapt en vin med røtter i tysk vintradisjon på druene Sauvignon Blanc og Riesling. Tyske vinbønder har alltid lagd viner som er behagelig å drikke, med masser av frisk frukt og fin syre. I denne vinen får du et eksempel på en lettdrikkelig vin, men som likevel har det lille ekstra.

Saftig, fruktig og med preg av sitrus, epler og urter samt en lett grapefrukt-følelse i ettersmaken. Prøv den gjerne med salater eller asparges.

La Chablisienne Chablis BIB

La Chablisienne er en av regionens mest anerkjente vinprodusenter og de står bak kvaliteten på denne nydelige Chablisen på bag-in-box. Her får du tydelige Chablis-aromaer som sitrus og epler, mineralitet gir seg også til kjenne her. Perfekt til de fleste skalldyrtyper naturell.

Astica Chardonnay BIB (nytt design)

Chardonnay fra Argentina passer godt til den norske smaken. Trapiche er en legende i Argentina og denne fruktige og friske vinen er lett å bli glad i. Vinen gir tydelige sommervibber med smaken av moden sitrus, epler og lett urtepreg som matcher perfekt med skalldyr hvor du har en majonesbasert dipp som aioli, ramsløk eller urtedressing. Prøv den også til grillet skalldyr eller selvfanget fisk.

Enzo Bartoli Rosé BIB

Aldri en sommer uten Rosé. Her får du muligheten til å drømme deg bort til Piemonte med føttene i vannkanten og smaken av epler, sitrus, urter og lyse røde bær. Vinen er lagd på druetypene Barbera og Nebbiolo.

Prøv den med grillet fisk, lyst kjøtt eller alene som hyggevin ut over sommerkvelden og server den gjerne lett avkjølt.

Enzo Bartoli Piemonte Rosé

366,50 kr

Piccini Sangiovese Rosato BIB

Toscana er en favoritt for mange nordmenn og fra anerkjente Piccini kommer denne friske og bærpregede rosévinen på bag-in-box. Full av lyse bær, eple og mineralitet.

Vinen sier Sangiovese, men den er iblandet de lovlige 15% av andre druer. Her er det druetypene Merlot og Syrah som er med og gi litt mer fruktighet og fylde til vinen.

Cuvée Adèle Côtes du Rhône 2019 – Rødvin

Vi drikker ofte lettere og lysere viner når solen kommer frem, men mange ønsker gjerne å ta et glass rødvin også. Denne vinen fra Rhônedalen kan vi sterkt anbefale, og den er allerede en favoritt blant mange av dere.

Produsert på druene Syrah og Grenache fra den sørlige delen av Rhônedalen. Her får du en ung, saftig vin med aromaer av mørke bær, urter og fin fruktig ettersmak. Perfekt til grillet lyst kjøtt. Her er det viktig at du ikke serverer den avkjølt for å fremheve frukten i vinen.