Skrei og Chablis

Årets skrei sesong begynner å nærme seg.

Ordet skrei kommer fra det gammelnorske ordet skrida, som betyr å vandre eller skride fremover.
Fra det kalde, klare Barentshavet kommer gyteklar torsk innover mot norskekysten. Skreisesongen er årets høydepunkt for mange fiskeelskere. Skrei er torsk på sitt beste med sitt hvite flakende kjøtt og friske smak.

Fra Januar til April kommer torsken svømmende inn fra Barenthavet for å gyte på sine faste plasser i og rundt Lofoten.

Vinfølget til Skrei avhenger litt av om du damper, baker eller steker fisken og tilbehør til skreien kan variere.
Maschmanns kokke har valgt sine favoritter på tilbehør. Klikk her

Hvit Bourgogne og særlig Chablis.
Skreien passer bra og valget er avhengig av tilbehør og tilberedning.

Skreiens egen identitet er både kraftig, delikat og frisk og det naturlige valget er Chardonnay.

Både Côte d’Or og Chablis av 1er Cru eller Grand Cru kvalitet fra burgund er gode valg og vi har her plukket flere vinene som matcher bra.

Lager du en spicy ceviche med skrei så foreslår vi en vin på druetypen Riesling. 

Velbekomme.

Photo: Maschmanns

Chablis anbefalinger

Skrei vinene du finner i polhyllen.