Skrei og Chablis

Skreisesongen er rett rundt hjørnet, og ordet “skrei” stammer fra det gamle norske ordet “skrida”, som betyr å vandre eller bevege seg fremover. Fra det kalde og klare Barentshavet beveger gyteklar torsk seg innover mot norskekysten. Mange fiskeentusiaster ser frem til skreisesongen som årets høydepunkt. Skrei er virkelig torsk på sitt beste, med sitt hvite, saftige kjøtt og friske smak.

I perioden fra januar til april svømmer torsken inn fra Barentshavet for å gyte på sine faste områder i og rundt Lofoten.

Valget av vin til skrei avhenger av om du damper, baker eller steker fisken, og tilbehøret kan variere. Maschmanns kokker har valgt ut sine favoritter til skrei, du kan finne dem ved å klikke her.

Hvit Bourgogne, spesielt Chablis, er et godt valg. Valget avhenger av tilbehøret og tilberedningsmetoden. Skreiens karakter er både kraftig, delikat og frisk, og det naturlige valget er Chardonnay.

Både Côte d’Or og Chablis av 1er Cru eller Grand Cru kvalitet fra Burgund er gode valg, og vi har plukket ut flere viner som passer godt til skrei.

Hvis du lager en spicy ceviche med skrei, anbefaler vi en vin av druetypen Riesling eller Alvarinho

Nyt måltidet!

Oppskrifter Maschmanns

Chablis anbefalinger

Skreivinene du finner i polhyllen.