Riktig drikke til skalldyrfesten

La deg inspirere av hva ekspert Liora Levi helst serverer av øl, vin og bobler til skalldyr.

Skalldyrsesongen er enkel. Kreps, reker og hummer er såpass godt alene at det nesten ikke trengs tilbehør på tallerkenen. Samtidig vil man gjerne servere noe festlig i glasset, noe som forhøyer det allerede luksuriøse måltidet. Derfor spurte Sundqvist drikkeeksperten Liora Levi om hun ville gi noen tips til hvordan man bør tenke rundt hvitvin, bobler eller øl til skalldyr for å maksimere nytelsen.


HVITVIN

– Det er viktig å velge en vin med mye friskhet, god syre og sitrus til skalldyr. Viner som Chablis og Sancerre passer fint, eller vin laget på Riesling-, Sauvignon Blanc– eller Albariño/Alvarinho-druene er godt egnet. Både hvitvin fra Bordeaux og Loiredalen i Frankrike passer godt til krepselaget. 


BOBLER

– En tørr stil av bobler gjør seg godt til skalldyr, her kan man både bruke Cava, Champagne eller annen musserende vin, helst laget på tradisjonell metode, på samme måte som man produserer Champagne. 


ØL

– Også øl trenger friskhet for å matche skalldyr, velg gjerne en pils, bond, wit eller saison til skalldyr. 


SIDER

Norsk sider er et spennende alternativ til skalldyrfatet!