Norges nasjonalrett har sin egen merkedag, er smakfull og er kanskje den enkleste retten å lage.
Fårikålens dag er siste torsdag i september, men histroisk sett så stammer retten fra Danmark.
Der finnes mange varianten og oppskrifter på fårikål, men felles for alle er det viktigste å koke kjøttet sammen med kål og sorte pepperkorn lagvis i en stor gryte. Tilbehøret er kokte poteter, men enkelte bruker også syltetøy og flatbrød.
Inspirasjon og oppskrifter finner du hos Maschmanns Matmarked og allerhelst i butikken på Skøyen i Oslo
Vinvalget
En rik vin på Riesling druen, eller en moden champagne er bra løsninger da retten trenger både friskhet, kraft og fylde til å balansere og rense smakene.
Ønsker man en rødvin er vinene fra Barbera d’Asti og Beaujolais flotte kombinasjoner pga. sin fruktsødme og naturlig lave tannin innhold.
Smakelig måltid!