Vi tar et dypdykk i viner som passer til kantareller, samt kommer med høstens varmeste Bourgogne Rouge-anbefaling!
Domaine Geantet-Pansiot er endelig tilbake i Norge og Merete Bø mener at deres Bourgogne Pinot Fin er et av de aller beste rødvinskjøpene fra Burgund. Vi har fått tak i noen ekstra flasker og har derfor anledning til å kunne anbefale denne vinen, som normalt kun er tilgjengelig til utvalgte restauranter.
Benytt sjansen nå! Kan for eksempel anbefales til retter med sommerens nyplukkede kantareller.
Kantareller er en av våre vanligste og mest anvendelige sopptyper.
Det beste av alt, du kan plukke de selv! Den har en nøtteaktig karakter med en lett kjøttfull munnfølelse, som passer til mange forskjellige typer mat og viner. Kantareller passer fantastisk sammen med både røde, hvite og musserende viner. Valgene av retter er utallige, prøv med toast, pasta eller kjøtt!
Tilberedning av kantareller
Børst eller skyll forsiktig av jord og annet som er på soppen. Blansjer gjerne kantarellene i vann eller i hvitvin. Stekes enten på høy varme i pannen for et spenstig og sprøtt resultat. Eller stek over lengre tid for å oppnå en mer karamellisert struktur og smak. Mellomlange steketider anbefales ikke. Dette vil gi et vannete og brunt resultat.
Sammen med vin
Kantareller passer til mange typer matretter og til de fleste vintyper. Utviklet Champagne, fatlagret hvit Chardonnay og modne røde viner på druene Pinot Noir, Cabernet Sauvignon eller Tempranillo med avrundede tanniner er alle gode forslag som supplerer kantarellene ypperlig.
Her kommer 9 perfekte matcher som alle er tilgjengelige på polet i enten basis eller bestillingsutvalget.