Det finnes nesten ikke en matrett som du ikke kan finne en passende Riesling til. Druetypen er litt som en potet, den kan brukes til så og si alt. Den kan deles inn i tre ulike stiler, og her gir vi deg en liten innføring, som gjør det lettere å velge riktig Riesling til maten:
1. Frankrike – Alsace
Passer bra til rike matretter av både fisk, skalldyr og lyst kjøtt.
Aromaer: Sitrus, pære, hvite blomster og krydderier.
2. Tyskland – tørr
Passer bra som aperitif, til reker naturell, skalldyr og sashimi.
Lukt og smak: Sitrus, lime, krydder, mineralitet og høy friskhet.
3. Tyskland – halvtørr
Nydelig til røkt, speket og salt mat av råvarer fra både fisk og kjøtt.
Lukt og smak: Lime, flint, grønne epler og røyk med tydelig mineralitet. Frisk syre som balanserer vinens sødme.
Zind-Humbrecht Riesling Brand Grand Cru 2019
Ørlite utviklet preg av fersken og eple, litt honning, krydder, nøtt og mineraler. Saftig og lang.
Dreissigacker Riesling Trocken 2020
Ung, frisk og slank, preg av sitrus, eple og urter, fint mineralpreg i ettersmaken.
Fruktig, frisk og saftig med litt sødme, preg av fersken, eple og sitrus, mineralsk undertone.
Her kan du lese om den fantastiske 2019 årgangen av Riesling