Påskelammet var en offergave fra jødene

Påsken kommer fra religion og det samme gjør koplingen mellom lam og påsken.

Allerede i det gamle testamente er lammet omtalt som en offergave da jødene ble holdt fanget i Egypt, men det er der nok ikke mange som tenker over når vi setter oss til bords i påskeferien med de forskjellige kjøttstykker fra årets utvalgte lam.

Lammelår eller lammestek er det vi oftest foretrekker, men anbefaler deg å titte inn på Maschmanns Matmarked for den fantastiske oppskriften på lammebaron med passende tilbehør.
Tilbehøret kan gjerne benyttes til andre lammeretter så klart. Klikk her

Vinvalget
Når det gjelder vinvalget så gjelder det å finne en vin med nok fylde og friskhet, men som også har nok tanniner til å renske opp i det smaksrike fettet som gjør lam så unikt.

Vinene vi anbefaler i år lover vi gir deg en varm og god ferie følelse med litt lavere skuldre enn ellers.

Vi anbefaler alltid å lufte vinene i en karaffel god tid i forveien med en serveringstemperatur på maksimum 16° grader.

Velbekomme og god påske.

Våre røde anbefalinger

Våre røde anbefalinger