17. mai nærmer seg og da passer det vel fint å dele to superenkle og gode drinkoppskrifter.
Bellini (den gule med sløyfe)
6 porsjoner
- 5 fersken
- 1 flaske musserende, helst en prosecco
- 2 ss sukker
- Saft fra omtrent 25% av en sitron
Dra av skallet på en fersken og fjern steinen. Kjør i en blender og smak til med litt sukker og sitronsaft. Fyll glasset med 1/3 av ferskenpuréen og resten med valgfrie bobler.
Kir Royal (de røde)
Fyll et glass med bobler (med eller uten alkohol) og tilsett en spiseskje med solbærlikør.
Drinkene på bildet er servert i Riedel Performance Champagne glass.
Angelino Treviso Prosecco Brut 2019
Ren, fruktig og umiddelbar stil, preg av pære og sitrus.
Martinolles Crémant de Limoux Brut 2017
Saftig og kremet, sitrus, grønt eple, kjeks og nøtt, hint mineraler.