Vin til juleribben

Juleribbe er det som står på bordet i langt de fleste norske hjem på juleaften.

Ribben er nokså grei å sette vin til, mens tilbehøret som både er syrlig og søtt er litt av en nøtt å knekke.

Juleribbe og hvitvin.

Rik, kraftig og tørr Riesling er i mange tilfeller det beste og mest tradisjonelle valget.

Velger du hvitvin til denne retten kreves det at vinen har litt sødme.
Sødmen kan komme fra druens naturlige fruktsødme eller at vinen har litt restsukker igjen etter gjæringen.
Her er det personlig smak som avgjør hvilken type av vin man foretrekker.

Når det gjelder rødvin så passer det best med fruktige og friske viner. Her gjelder det ikke å finne de mest komplekse og kraftige viner men viner med fersk fruktighet. De vil matche best til alt tilbehøret og fettet fra juleribben.

Druetypene Pinot Noir, Gamay eller Barbera er gode alternativer, men en lett og fruktig rødvin på Sangiovese druen vil fungere fint.

Oppskrift på klassisk ribbe med sprø svor finner du her.

Hvite viner

Røde viner