Vin til juleribben

Juleribbe er det som står på bordet i norske hjem. Ca. 50% spiser juleribbe med tilbehør på juleaften.

Selve juleribben er nokså grei å sette vin til, mens tilbehøret som både er syrlig og søtt er litt av en nøtt å knekke.

Rik, kraftig og tørr Riesling er for mange det beste og mest tradisjonelle valget. Hvis du velger hvitvin til denne retten kreves det at vinen har litt sødme som kan komme fra fruktsødme eller litt restsukker. Vi anbefaler fruktsødme, men det er det personlig smak som avgjør.

Når det gjelder rødvin så passer det best med fruktige og friske viner. Her gjelder det ikke å finne de mest komplekse og dyre vinene, men viner med fersk fruktighet. De vil matche best til alt tilbehøret og fettet fra juleribben.

Druetypene Pinot Noir, Gamay eller Barbera er gode alternativer, men også druer som Frappato eller en fersk Sangioves vil fungere fint.

Oppskrift på klassisk ribbe med sprø svor finner du her.

Hvite viner

Røde viner