Vinvalg til fårikål

Norges nasjonalrett har sin egen merkedag, er smakfull og er kanskje den enkleste retten å lage. 

Fårikålens dag er siste torsdag i september, men histroisk sett så stammer retten fra Danmark.

Der finnes mange varianten og oppskrifter på fårikål, men felles for alle er det viktigste å koke kjøttet sammen med kål og sorte pepperkorn lagvis i en stor gryte. Tilbehøret er kokte poteter, men enkelte bruker også syltetøy og flatbrød.

Inspirasjon og oppskrifter finner du hos Maschmanns Matmarked og allerhelst i butikken på Skøyen i Oslo  

Vinvalget

En rik vin på Riesling druen, eller en moden champagne er bra løsninger da retten trenger både friskhet, kraft og fylde til å balansere og rense smakene.

Ønsker man en rødvin er vinene fra Barbera d’Asti og Beaujolais flotte kombinasjoner pga. sin fruktsødme og naturlig lave tannin innhold.   

Smakelig måltid!

Våre hvite anbefalinger

Musserende anbefalinger

Våre røde anbefalinger