Kremet blåskjell er superenkelt å lage

Kremet blåskjellsuppe

Blåskjell skaper sommerstemning, er enkelt å lage og smaker helt fantastisk. I tillegg er det lett å variere med hva du koker skjellene i, og hvilke urter du bruker til å smaksette sausen med.

Til 4 porsjoner blåskjell trenger du følgende:

  • 2 kg Blåskjell
  • 3-6 stk hvitløksfedd Hvitløk
  • 2 stk Sjalottløk eller 1 liten løk 
  • Olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 1 dl crèmefraiche eller fløte
  • Gressløk, hakket
  • Bladpersille, hakket

Slik går du frem for kremet blåskjell

  1. Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann, og kast de som ikke lukker seg når du «kakker» på skjellene.
  2. Finhakk løk og hvitløk
  3. Tilsett olje i en stor gryte og fres løk og hvitløk til det får en blank overflate og blir myke.
  4. Tilsett blåskjellene og rør godt.
  5. Ha i hvitvin (eller øl) og sett på lokk. Damp skjellene til de har åpnet seg.
  6. Ta ut skjellene og fjern de som ikke har åpnet seg. La kraften bli i gryten.
  7. Kok opp kraften og tilsett crémefraiche eller fløten og gi den et oppkok. Bruk maizena om du ønsker tykkere kraft.
  8. Held kraften over blåskjellene og dryss over de hakkete urter.

Viner til blåskjell avhenger litt av hvilke urter og hva du koker blåskjellene i, men som generell regel bør du velge en vin med frisk syrlighet og god fruktighet som muscadet, riesling eller chablis.

Muscadet:

Riesling:

Chablis:

De beste blåskjellene og skalldyrene kjøper du på Maschmanns Matmarked på Skøyen.